28 de febrer de 2019
28.02.2019
Diari de Girona

La Generalitat manté activat l'avís per contaminació

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat la situació a 40 municipis de la conurbació de Barcelona

28.02.2019 | 00:53
La Generalitat manté activat l'avís per contaminació

La Generalitat manté activat l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica en la conurbació de Barcelona per l'augment del diòxid de nitrogen i partícules en suspensió activat dimarts i, encara que no suposa restriccions per al trànsit, recomana a la ciutadania prioritzar el transport públic i a les indústries reduir les emissions.

La Generalitat va activar dimarts l'avís preventiu per l'augment de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió en l'aire a causa de la intrusió de pols del Sàhara, l'increment de les emissions del trànsit per l'augment de la mobilitat de vehicles pel Congrés Mundial de Mòbils (WMC) i la poca dispersió atmosfèrica a causa de la situació anticiclònica.

L'avís preventiu de contaminació també ha suposat que el Departament de Territori i Sostenibilitat hagi comunicat la situació als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric. Aquest avís és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental i el seu objectiu és reduir les emissions de contaminants per evitar arribar a un episodi ambiental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit