La policia de Waterloo (Bèlgica) va obrir diversos procediments administratius que podrien desembocar en sancions contra els organitzadors de l'acte de Ciutadans diumenge passat davant la coneguda com a «Casa de la República», en considerar que van infringir les normes d'aquesta localitat.

En l'acte va intervenir la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, acompanyada per diputats de la formació. Segons les forces de seguretat de Waterloo, on té la seva residència l'expresident de la Generalitat catalana Carles Puigdemont, el primer procediment es deu a la celebració d'una «manifestació no autoritzada a la via pública», que va dificultar la circulació dels vehicles i va molestar els veïns.

Els altres dos procediments responen a l'estrèpit provocat pels generadors elèctrics instal·lats per al «míting», que «van produir un soroll que va torbar la tranquil·litat dels habitants de la zona» i els cinc restants responen als vehicles mal estacionats, segons un comunicat de la policia. Durant l'esdeveniment no es van produir danys ni detencions, va precisar l'oficina de Policia.