El líder del PSC, Miquel Iceta, va considerar ahir que si finalment no s'aproven els pressupostos de la Generalitat, el president del govern català, Quim Torra, hauria de sotmetre's a una qüestió de confiança o bé convocar eleccions, ja que «la resta d'opcions desemboquen a voler aferrar-se a la cadira».

En declaracions en el marc de celebració del dia d'Andalusia a Terrassa, Iceta va apostar per aquesta segona opció si els comptes catalans no prosperen: «Hauria de convocar eleccions com més aviat millor, perquè és clar que no són capaços de governar. Catalunya necessita un bon govern i ells no són capaços de proporcionar-lo».

«Si un govern no és capaç d'aprovar els pressupostos, té només dues sortides: o qüestió de confiança o convocar eleccions. La resta és voler-se aferrar a la cadira, sense projecte, sense rumb, amb divisió i enfrontament entre ells, és una pèrdua de temps i energies i, per tant, és perjudicar els interessos de Catalunya», va assenyalar.

Pel que fa al fet que Inés Arrimadas (Cs) deixi el parlament català per concórrer en les llistes al Congrés, Iceta va considerar que el PSC es veurà reforçat per aquesta circumstància, però «no només perquè se'n va a Madrid, sinó perquè s'ha demostrat que votar Cs no serveix de gaire».

«Han guanyat les eleccions i ningú no ho ha notat en res, i a les primeres de canvi se'n va a Madrid», va dir Iceta, que va afegir que ell «aposta per guanyar l'independentisme des de Catalunya amb una proposta catalanista i progressista».