Un home i una dona de 74 i 65 anys, respectivament, van morir en l'incendi del seu habitatge de l'avinguda Xile de Barcelona. Concretament, el foc es va produir al pis 4t-4a de l'edifici d'onze plantes. Cap a dos quarts de vuit del matí un veí va avisar els bombers que hi havia un incendi al número 42 de l'avinguda Xile de Barcelona i, en la seva extinció van treballar onze dotacions de Bombers de Barcelona i tres de Bombers de la Generalitat.

El cap de dia de Bombers de la ciutat de Barcelona, Antonio Cabeza, va explicar que quan els efectius van poder accedir al pis afectat, l'habitatge es cremava gairebé en la seva totalitat i es van trobar les dues víctimes i, tot i que a una d'elles se la va intentar reanimar, finalment va perdre la vida. Els bombers també van trobar mort un gos que vivia amb la parella.

De moment, es desconeixen les causes de l'incendi i la policia científica ha iniciat una investigació, fet pel qual caldrà esperar per saber si el fum va ser la causa de la mort. Els bombers van desallotjar part de l'edifici i van confinar altres persones als seus pisos, alhora que van ventilar l'habitatge afectat i van comprovar que la resta de domicilis no estiguessin afectats. Després d'assegurar-se que el sinistre no va provocar danys estructurals a l'edifici, els veïns van poder tornar de manera escalonada als seus habitatges.

A part de les molèsties causades pel fum que romania dins de l'edifici hores després que es declarés l'incendi, alguns dels pisos van haver de passar les hores següents sense gas, que es va haver de tallar per evitar que es produís alguna gran explosió a l'immoble.

Segons sembla, els veïns van escoltar diverses explosions, encara que Cabeza va assenyalar que és una situació normal quan es crema un pis, perquè és possible que explotin les finestres i alguns objectes, i va posar com a exemple un pot de laca.

Un altre mort dissabte

El regidor del districte de les Corts, Agustí Colom, va lamentar la mort d'aquestes persones i va traslladar el condol de l'ajuntament als seus familiars i també als de l'home de 77 anys mort dissabte en un incendi del carrer Sants. Colom va agrair la feina dels serveis públics, com bombers, guàrdia urbana o Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), quelcom que va permetre que «no hi hagi hagut més desgràcies personals».

El president de la Generalitat, Quim Torra, també va ser a l'avinguda Xile i va parlar amb els bombers i amb alguns dels veïns que es van veure afectats pel foc. Al seu compte de Twitter va manifestar sentir-se «consternat». També a través de les xarxes socials l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que havia estat un «cap de setmana molt trist» per a la ciutat, després que tres persones perdessin la vida en dos incendis en només 48 hores. «Totes les condolences de la ciutat a familiars i amics. Gràcies Bombers de Barcelona i serveis d'emergències», va assegurar l'alcaldessa de Barcelona en un tuit.