L'Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable un home per violar i assassinar amb traïdoria una dona mig inconscient a finals del 2015. La magistrada considera «congruent i adequat a la culpabilitat de l'acusat» la pena de presó permanent revisable en haver comès aquests delictes i tenint en compte la seva «demostrada elevada agressivitat».

L'home, que va ser declarat culpable per un jurat popular, va penetrar bucalment i vaginalment fins a ejacular a una dona aprofitant-se que aquesta no tenia tota la capacitat d'oposar resistència a l'haver perdut la consciència pel consum de begudes alcohòliques, amfetamines i ansiolítics. Posteriorment, va estrangular amb les seves mans la dona fins a provocar-li la mort a causa d'una insuficiència cardiorespiratòria.

La sentència també apunta que en el moment de cometre els delictes, l'acusat tenia les seves facultats intel·lectuals lleument disminuïdes pel consum de substàncies alcohòliques i estupefaents. Els fets van passar després de celebrar l'aniversari de la dona, en una festa on gairebé tots els assistents van consumir begudes alcohòliques i substàncies estupefaents de manera voluntària.

Indemnització de 100.000?

L'acusat es troba en aquests moments en presó preventiva des del dia dels fets, el 19 de desembre de 2015, i va ser condemnat per un jurat popular en una vista celebrada entre el 12 i el 22 de novembre de 2018. La sentència, que es pot recórrer, també condemna l'acusat al pagament de les costes processals i, a més, aquest haurà d'indemnitzar la dona de la víctima i la seva mare amb 100.000 euros, 50.000 per a cadascuna.