Un centre de Castelldefels (Baix Llobregat) que acull 35 menors estrangers no acompanyats, coneguts com a 'menes', tutelats per la Generalitat, va ser assaltat dissabte a la nit per uns 25 encaputxats que van causar destrosses a l'establiment i van agredir dos educadors i un intern, que va ser traslladat a un hospital.

Segons ha informat en un comunicat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, cap a les 21.30 hores de dissabte unes 25 persones encaputxades van entrar al centre, van causar nombrosos desperfectes a l'edifici i van intentar agredir els educadors i menors que en aquell moment eren allà.

L'equip de professionals del centre va poder protegir els menors, encara que un d'ells va haver de ser traslladat a l'hospital de Viladecans (Baix Llobregat) mentre que dos educadors també van ser atesos per contusions.

El Departament precisa que el mateix dissabte un grup de joves migrants que tornaven al centre i joves del municipi havien protagonitzat una discussió que va acabar amb el llançament de pedres.

En aquest sentit, fonts policials han explicat a Efe que els Mossos van rebre cap a les 20.00 hores de dissabte un avís del 112 perquè un grup de del centre de menors de Castelldefels estava llançant pedres a un altre grup de joves del municipi i als seus vehicles, encara que la patrulla que es va presentar al lloc no va poder identificar-ne els autors.

Els agents van constatar encara que no hi havia cap ferit, no s'havien produït danys materials i que no es va arribar a presentar denúncia per aquests fets.

Això no obstant, poc després els joves del municipi s'haurien dirigit al centre que acull els 'menes' causant danys materials i agredint tres persones, que van ser ateses en un hospital, pels quals els Mossos van obrir diligències per aclarir els fets i identificar-ne els autors.

També, els Mossos van rebre un altre avís cap a les 18.30 hores d'ahir que membres del grup assaltant s'havien concentrat davant les portes del centre en actitud agressiva, per la qual cosa es va desplaçar al lloc un contingent d'ordre públic, sense que l'incident anés a més.

Aquestes fonts han indicat que els Mossos ja han identificat els menors que presumptament van fer els llançaments de pedres i que també hi hauria algun identificat entre els joves encaputxats que van protagonitzar el posterior assalt.

El Departament de Treball ha expressat "la seva condemna més enèrgica" per l'assalt a aquest centre de menors estrangers i, en aquest sentit, el conseller, Chakir el Homrani, ha afirmat que "aquest tipus d'atacs violents no tenen cabuda en la nostra societat i són detestables per violents, intolerables per injustos i del tot contraris al sentir majoritari de la societat catalana".

El conseller s'ha reafirmat que "el compromís del Govern i del meu personal és fer front a qualsevol actitud violenta cap al col·lectiu que sigui i vingui d'on vingui".

El Homrani ha assegurat que, com en ocasions anteriors, el Govern "es presentarà com a acusació particular contra els agressors en defensa dels drets dels nens" i que, a més, també "es presentarà una denúncia a la Fiscalia de delictes d'odi".

El centre que acull els menors és l'equipament municipal de Cal Ganxo de Castelldefels, que des de finals de l'any passat acull 35 menors tutelats per la Generalitat.