El portaveu del Govern Basc, Josu Erkoreka, ha assegurat que allò que el lehendakari, Iñigo Urkullu, va afirmar en la seva declaració en el judici al procés està "perfectament documentat" de "principi a fi" i que aquests documents es faran públics quan conclogui el procediment judicial.

Erkoreka s'ha pronunciat així en roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Govern en ser preguntat per les afirmacions fetes per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una ràdio, en les quals ha corregit el testimoni ofert per Urkullu al Tribunal Suprem i ha assegurat que li va faltar "una part" de la "memòria o del relat".

El portaveu del Govern Basc ha assegurat que "no és habitual" en el lehendakari "constatar errades de memòria", ja que segons ha precisat és una persona amb una "memòria envejable".

A més ha subratllat que allò que declara per Urkullu està "perfectament documentat en la seva integritat" i que la intenció és que es faci pública tota aquesta documentació quan conclogui el procediment judicial.

De fet ha afegit que aquells documents que suporten allò que diu per ell ja estan dipositats en tres institucions -la Fundació Sabino Arana, l'Arxiu Històric d'Euskadi i el Monestir de Poblet- que els faran públics tan aviat com finalitzi el procediment judicial.