Per a finalitzar la campanya «L'autodeterminació no és un delicte, és un dret», que volgut denunciar el judici del procés, les entitats sobiranistes han convocat una manifestació a Madrid el proper 16 de març.

«Vinguem d'on vinguem, fem de Madrid la ciutat que assenyali la vergonya democràtica i la decadència del règim; hem de compartir i unir el combat per la democràcia i els drets fonamentals perquè l'autodeterminació no és delicte, és un dret» deia Martí Anglada als parlaments de la manifestació del 21-F per a animar a la gent a assistir a la nova manifestació.

Els organitzadors de la marxa donen per fet ja que hi participaran com a mínim desenes de milers de manifestants i asseguren que arribaran a Madrid no només els 380 autobusos procedents de Catalunya, sinó també d'altres punts de l'Estat. «Sabem que hi haurà un gran suport de la gent que sortirà al carrer a Madrid que està al costat de la defensa de les llibertats, dels drets i de la democràcia» ha afirmat la portaveu d'Izquierda Castellana, Elena Martínez, a la roda de premsa de presentació de la manifestació.

Jaime Pastor, de Madrilenys pel dret a decidir, destaca que contràriament al que es reflecteix «Hi ha un altre Madrid que no és el de Colón», hi ha una part de la societat espanyola que aposta per emprendre «un altre camí de solidaritat i de convivència».

Qui convoca la manifestació?

Les entitats sobiranistes, principalment l'Assemblena Nacional Catalana i Òmnium Cultural. A més, li donen suport l'Associació Catalana pels Drets Humans, Esquerra Republicana, JxCat, la CUP, La Crida, PdeCat, Demòcrates, alguns comuns i alguns col·lectius d'esquerres de Madrid.

Tot i que no hi haurà polítics a la capçalera, el passat dilluns 11 de març la portaveu del Govern Elsa Artadi va confirmar l'Assistència del president de la Generalitat Quim Torra i la meitat dels consellers del Govern, com Laura Borràs, consellers de Cultura, Chakir el Homrani, responsable de Treball, Afers Socials i Família o teresa Jordà, Consellera d'Agricultura.

On i quan es durà a terme la manifestació?

El dissabte 16 de març, a les 6 de la tarda. L'inici tindrà lloc a la Plaça Atocha i s'acabarà a la Plaça Cibeles amb els parlaments. la intenció dels organitzadors és omplir el Passeig del Prado.

Com hi puc assisitir?

A part de particularment, amb cotxe, tren o avió, les entitats organitzen diversos busos des de les principals ciutats per a poder assistir a la manifestació i omplir Madrid. Des de les comarques gironines, l'ANC organitza busos des de Girona, Bescanó, Figueres, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, La Bisbal d'Empordà, Blanes, Llançà, Roses, Les Planes, Vall de Ribes, Cadaqués, Sant feliu de Pallerols, l'Escala, Lloret, Santa Coloma de farners i En Bas. La majoria surten el mateix dissabte i tornen al acabar la manifestació, però n'hi ha alguns que ofereixen la possibilitat de dormir a Madrid i tornar l'endemà.