La consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la titular de Cultura, Laura Borràs, han assistit aquest dimarts a la seva última reunió del Consell Executiu abans que siguin rellevades per les seves respectives substitutes, que en principi prendran possessió dilluns que ve.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Artadi s'ha acomiadat dels periodistes com consellera de Presidència i portaveu, ja que abandona l'executiu per ser número dos de la llista de JxCat per Barcelona, darrere del pres Joaquim Forn, a les eleccions municipals de maig.

Artadi no ha informat oficialment de qui serà la nova consellera de Presidència i portaveu, però, a l'espera de que ho oficialitzi el president Quim Torra, fonts coneixedores de les negociacions han indicat que serà l'alcaldessa de la Garriga (Barcelona), Meritxell Budó (JxCat).

Sobre la cartera de Cultura, Artadi ha assegurat que desconeix qui l'ocuparà, però ha recalcat que hauria de ser una dona.

La consellera de Presidència sí que ha assegurat, en qualsevol cas, que el seu relleu i el de Borràs es faran al mateix temps i que, molt probablement, la presa de possessió de les noves conselleres tindrà lloc dilluns que ve al matí.

"Juntes deixarem el Govern igual que juntes vam entrar", ha assenyalat Artadi, rememorant la presa de possessió que va compartir amb Borràs al juny del 2018, quan va començar a caminar el Govern de Quim Torra.

El relleu es consumarà dilluns que ve després que expiri abans, diumenge, el termini legal perquè Borràs deixi les seves responsabilitats en el Govern, requisit necessari per poder ser candidata de JxCat a les eleccions generals del 28 d'abril.

El relleu d'Artadi no corria tanta pressa perquè els comicis municipals són al maig, però l'encara consellera de Presidència ha preferit deixar ja les seves responsabilitats governamentals per poder centrar-se en la campanya.

Així, Borràs i Artadi han viscut aquest dilluns el seu últim Consell Executiu, del qual s'ha absentat el vicepresident català, Pere Aragonès, ja que està de permís de paternitat.