Ahir, en el macroprocés, el Jutjat d'Instrucció núm. 13 de Barcelona va ser present al Tribunal suprem gràcies als GC, que no van voler difusió dels seus rostres i nom, H11346M i el caporal 47019K; el primer cap del dispositiu per detenir i escorcollar domicili i despatx de Josep Lluís Salvadó, ex-secretari general d'Hisenda de la Generalitat i, el segon, el de Josep María Jové Lladó, secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, que s'havia acollit al seu dret de no declarar. Tots dos pertanyen a la Unitat de Policia Judicial de la GC de Barcelona i complien instruccions del Jutjat 13, amb informacions d'aquell procés que els advocats sentien per primera vegada.

El matí començà amb les declaracions de Fèlix Martínez Rico, sotssecretari d'Hisenda de Cristóbal Montoro, que explicà el control a què Hisenda sotmeté la Generalitat des del 20-XI-2015 (quan la situació econòmica era la del bo escombraries), i que encara es va estrènyer més el 21-II-2017 (la certificació mensual de les despeses passà a setmanal, amb pagament directe als proveïdors, amb continus certificats signats per Junqueras i Rosa Vidal, interventora general de la Generalitat) i el 15-IX-17, dos dies després de rebre per part de la Conselleria que no enviaria més certificats, tot i que els continuà enviant. Tot era informatitzat. Va deixar molt clar que formalment no es podia haver desviat diners cap a l'1-O; ara, materialment, hi podia haver alguna escletxa perquè alguna vegada la informació era incompleta o irregular; llavors (cosa que s'esdevingué tres vegades), ho passaven a Fiscalia. Frase apodíctica: «Des del ministeri no es van relacionar els expedients de despesa amb la celebració del referèndum».

Quant als Guàrdies civils, el primer, a més de dir que es trobaren en els vehicles «devastats» una bossa i una ronyonera, exposà la conversa de Salvadó i la seva secretària, per si era a temps de destruir papers abans de l'escorcoll, i el segon es dedicà a tirar per terra l'argumentari d' A. Royo, responsable de Diplocat, identificant visitants amb observadors internacionals.