Els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Eulàlia Reguant van ratificar aquest dimarts el seu rebuig a declarar com a testimonis a les preguntes de VOX en el judici del procés després de recollir la notificació de la multa de 2.500 euros que els va imposar per aquesta negativa el Tribunal Suprem. A la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que els va comunicar ahir la sanció, tots dos diputats va assegurar que «defensaran fins a les últimes conseqüències» el seu rebuig a contestar a VOX i no van descartar presentar recurs davant la decisió del TS, per a la qual cosa disposen d'un termini de cinc dies.

«Vam fer un acte d'objecció de consciència i el defensarem fins al final», va assegurar Reguant, en opinar que aquesta és la seva única opció «davant un tribunal que avala la presència d'aquest tipus d'ideologies (d'extrema dreta) en el marc d'un judici ja per si mateix esbiaixat i polític».

Fonts judicials van explicar a Efe que, passats els cinc dies, els exdiputats podrien ser cridats a declarar de nou i, en cas de negar-se a testificar una altra vegada, se'ls podria obrir un procediment penal per desobediència greu davant l'autoritat.