El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va citar el pròxim 1 d'abril, en qualitat de testimonis, dos homes de confiança de Jordi Pujol per prendre'ls declaració sobre una suposada comissió il·legal a la família de l'expresident de la Generalitat de Catalunya el 1991.

Segons figura en la interlocutòria, a la qual va tenir accés Efe, aquests dos homes de confiança són el que fou secretari de la Presidència de la Generalitat Lluis Prenafeta, condemnat pel cas Pretòria de corrupció urbanística, i Joan Anton Sànchez Carreté, assessor fiscal de la família Pujol.

A més, el jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència ha citat un altre testimoni, Alberto Freixa Vidal, per a aquell mateix dia. Les citacions es produeixen en el marc de la investigació sobre la fortuna dels Pujol i les diligències del jutjat per delicte fiscal, contra la hisenda pública i blanqueig de capitals. De la Mata els cita després de detectar en la instrucció del cas Pujol alguns indicis de delicte en l'anàlisi d'alguns moviments en un compte bancari d'Andorra vinculat a Jordi Pujol Ferrulosa, fill de l'expresident, l'origen del qual no ha pogut situar l'entitat financera corresponent, segons subratlla l'acta. Segons l'acta, un dels ingressos, realitzat l'1 d'agost del 1991 per 8.532.409 pessetes, «ha estat vinculat amb una comissió il·lícita» derivada de la venda de la seu social del Consorci Nacional de Lísing (origen de la societat Grand Tibidabo) a la Generalitat de Catalunya uns dies abans, en concret el 25 de juliol. Afegeix l'acte que el xec d'aquella venda que es va emetre el 29 de juliol era de 9.365.000 pessetes i va ser cobrat per Catalana de Mitjans i Edició SA, vinculada a Sànchez Carreté. I assenyala que la diferència entre la quantitat que figurava en el xec (9.365.000 pessetes) i la que finalment va arribar al compte de Pujol Ferrusola (8.532.409) «podria haver-se correspost amb pagament de comissions d'intermediació a Catalana de Mitjans i Edició».