L'exportaveu dels comuns al Parlament, la diputada Elisenda Alamany, anirà de número dos a la llista encapçalada per Ernest Maragall que presenta ERC a les eleccions municipals per la ciutat de Barcelona, després que aquesta tarda Esquerra i Nova hagin subscrit la candidatura conjunta.

Alamany realitzarà avui la primera roda de premsa conjunta amb Ernest Maragall per donar a conèixer formalment la seva incorporació com a número dos en la candidatura que la seva plataforma, Nova, va acordar amb ERC.

La candidatura d'ERC amb Nova per a les municipals a Barcelona s'afegeix a la que l'altra plataforma sorgida de líders que eren als comuns, Sobiranistes, va subscriure també amb Esquerra respecte a les eleccions generals, i que comporta que l'exlíder d'EUIA Joan Josep Nuet vagi de número quatre a la llista per Barcelona. L'acord entre ERC i Nova va estar subscrit aquesta tarda entre representants de totes dues formacions, i s'hi especifica el compromís, «com a espais polítics del sobiranisme progressista», de «reforçar el projecte de l'esquerra sobiranista a Catalunya».

Assumeixen, en aquest sentit, la necessitat de «modernitzar l'agenda de polítiques públiques» però també de treballar per a «la construcció d'un nou futur per a Catalunya».

«Barcelona -afirmen ERC i Nova- necessita un projecte de futur per reimpulsar la ciutat, fent que els barcelonins tinguin oportunitats per desenvolupar la seva vida» i, al mateix temps, puguin tenir garantit que la ciutat «sigui un baluard dels drets i llibertats, exercint clarament com a capital de Catalunya». Segons el president de la federació de Barcelona d'ERC, Robert Fabregat, el pacte subscrit no representa únicament formar una coalició electoral, sinó que es tracta «d'un acord estratègic» amb la vista posada ara a la capital catalana «però també a tot el país».

«Sumar, créixer, ser més forts»

«Volem sumar, créixer, i ser més forts -ha precisat Fabregat-, perquè això és clau per aconseguir l'objectiu principal que tenim ara mateix, que és guanyar l'alcaldia de Barcelona a les eleccions del 26 de maig i fer-ho amb un projecte que té un gran potencial per a la nostra ciutat». Per part de Nova, Marc Grau va expressar la seva satisfacció per l'acord amb ERC, i va recordar que Nova es va crear «com a instrument per fer que passin coses, representar els valors originals dels comuns».

Aquests valors, va concretar, havien convertit la formació de l'alcaldessa, Ada Colau, «en un projecte guanyador, perquè Catalunya necessita una nova política, i tenir la possibilitat d'establir noves aliances, una cosa que és molt important, que és construir un espai fort del sobiranisme d'esquerres».