Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 54 i 47 anys, de nacionalitat italiana i espanyola, acusats de robar en tres caixers automàtics de Blanes, Bellaterra i Fogars de la Selva amb l'ajuda d'artefactes explosius de fabricació casolana. A l'italià se'l vincula amb tots els assalts, mentre que a l'espanyol només se li atribueix un dels robatoris. Tots dos tenen un ampli historial delictiu i a més dels tres robatoris se'ls imputen els delictes de tinença i fabricació d'explosius, sostracció de vehicles i falsificació documental. Els dos investigats estan en presó preventiva a l'espera de judici.

Els robatoris van passar entre l'octubre i el desembre del 2018. Concretament, van assaltar un caixer de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) el 12 d'octubre, el 17 d'octubre van perpetrar el de Fogars de la Selva i el 15 de desembre el de Blanes. En el cas del caixer de Bellaterra, ubicat al campus de la UAB, els lladres no van poder consumar el robatori perquè els va fallar el sistema de detonació.

Els investigadors van poder vincular els tres fets perquè van tenir lloc en un curt període de temps i pel 'modus operandi' utilitzat pels lladres, que és molt poc corrent a Catalunya i que consisteix a provocar una detonació en el caixer automàtic a partir d'un tipus d'explosiu de fabricació casolana.

Als investigats, amb un ampli historial delictiu, a banda dels tres robatoris a caixers automàtics, se'ls imputen els delictes de tinença i fabricació d'explosius, danys agreujats, així com sostraccions de vehicles i falsificació documental, ja que per perpetrar algun dels robatoris van utilitzar algun vehicle sostret al qual van canviar-li la matrícula amb plaques sostretes a altres vehicles. Per tots aquests fets, tots dos detinguts ja estan en presó preventiva.