01 de abril de 2019
01.04.2019
Diari de Girona

Prenafeta i l'assessor financer dels Pujol asseguren que desconeixien la comissió il·legal

L'Audiència Nacional investiga si diners sorgits del cas Grand Tibidabo van acabar al compte d'Andorra del primogènit de l'expresident

01.04.2019 | 11:23
Prenafeta i l'assessor financer dels Pujol asseguren que desconeixien la comissió il·legal

L'exsecretari de Presidència en època de Jordi Pujol Lluís Prenafeta i un assessor financer de la família de l'expresident Joan Anton Sánchez Carreté han assegurat aquest dilluns al matí a l'Audiència Nacional que desconeixien la presumpta comissió irregular de 8,3 milions de pessetes (51.000 euros) que va ingressar l'any 1991 el fill gran de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, segons han explicat a la sortida fonts jurídiques. La presumpta comissió la va descobrir la policia espanyola després de creuar les dades del sumari sobre la deixa dels Pujol amb les del cas Grand Tibidabo, pel qual es va condemnar el financer Javier de la Rosa. L'interrogatori a Prenafeta s'ha fet per videoconferència mentre Sánchez Carreté ha comparegut presencialment. Segons les mateixes fonts, cap dels dos ha aportat noves dades sobre el cas, ja que han afirmat no saber-ne res.

El magistrat José de la Mata els va convocar en el marc de la investigació de l'origen dels diners andorrans de la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Soley. El jutge instructor sospita que diners sorgits del cas Grand Tibidabo van acabar al compte d'Andorra del primogènit de l'expresident.

A l'escrit de diligències prèvies en què es cita a declarar Prenafeta i Sánchez Carreté, s'explica que una de les persones que va declarar en el cas Grand Tibidabo va afirmar que durant la venda de la seu de l'empresa Consorci Nacional de Leasing que De la Rosa va fer a la Generalitat, el juliol del 1991, es va generar una comissió que havia anat a parar "a un fill d'en Pujol".

Segons la investigació de la policia, la comissió va ser de 252 milions de pessetes, la major part de la qual hauria anat a parar a una empresa controlada per Prenafeta. 9,3 milions, però, van anar a una firma de l'assessor financer dels Pujol. Dos dies després que aquesta empresa cobrés els 9,3 milions de pessetes es va fer un ingrés de 8,3 milions (l'equivalent a uns 51.000 euros) a un compte corrent de l'entitat financera Andbank del qual era titular Jordi Pujol Ferrusola.

L'Audiència Nacional vol determinar si aquestes dues quantitats estan vinculades, fet que permetria inferir que almenys part dels diners que els Pujol tenien a Andorra provenien de comissions il·lícites.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook