La Fiscalia sol·licita una pena de 55 anys de presó per a un home de 44 anys jutjat des d'ahir a l'Audiència de Barcelona per haver assassinat al novembre del 2015 un matrimoni d'ancians sords, als qui va atestar 143 punyalades perquè es van negar a prestar-li diners i després de la qual cosa els va robar joies d'or.

Un jurat popular és l'encarregat de jutjar fins al pròxim 12 d'abril a l'acusat, en presó preventiva i a qui se li imputa un delicte de robatori amb violència a casa habitada i dos delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament en considerar que va ocasionar a les víctimes «un dolor i un patiment innecessari». També sol·liciten per això 100.000 euros d'indemnització per a cada un dels dos fills del matrimoni, així com 1.555 euros per a l'empresa que va comprar les joies robades i posteriorment decomissades. L'acusat, que només ha contestat a les preguntes del seu advocat, no ha parlat sobre l'assassinat dels ancians, que eren els seus veïns, però ha declarat que va patir problemes econòmics per la seva addicció al joc i a les drogues que el van portar a una depressió i a intentar suïcidar-se dues vegades.

Ha dit que els últims anys s'han gastat més de 150.000 euros en aquestes addiccions i ha reconegut que podia passar "matí, tarda i nit" jugant a les màquines escurabutxaques, consumint alcohol, cocaïna i haixix, per a la qual cosa necessitava més de 1.000 euros diaris. L'acusat ha negat haver-se tractat per trastorns de personalitat o bipolaritat, però ha assenyalat que va fer teràpia després que se li diagnostiqués ludopatia. De la seva banda, la fiscal ha subratllat que li imputa dos delictes d'assassinat i no d'homicidi a causa de la traïdoria i a l'acarnissament amb el qual els va perpetrar, ja que "la mort va estar agreujada per la sorpresa i pel nombre de ferides excessiu" que presentaven les víctimes. L'acusa també de cometre els delictes d'assassinat "perpetrats per facilitar la comissió d'un altre" o per evitar que es descobreixi l'acte il·lícit anterior perquè l'objectiu era "obtenir un benefici patrimonial immediat i il·lícit". Els fets van passar al novembre del 2015, quan l'acusat es va dirigir a casa dels dos ancians, de 71 i 72 anys, sords i amb mobilitat reduïda u i en tractament de quimioteràpia l'altra, als quals en alguna ocasió ja havia sol·licitat petites quantitats de diners. Una vegada al domicili de les víctimes, tot i saber que estarien soles i que li permetrien l'accés, els va demanar que li prestessin diners perquè -segons l'acusació- "havia estat jugant a les escurabutxaques i s'havia quedat sense diners". Davant la negativa dels ancians, l'acusat va tallar presumptament el cable del telèfon fix i amb un ganivet va clavar 43 punyalades a l'home, que estava assegut al sofà. D'acord amb la fiscal, l'acusat va perpetrar l'atac mortal de forma "sobtada i de sorpresa, la qual cosa va fer que la víctima no pogués oferir defensa eficaç alguna", per trobar-se "confiat" en el seu propi domicili i amb una persona coneguda. Després del primer assassinat, l'acusat va perseguir la dona i, abans que aquesta pogués escapar-se del saló, li va clavar més de cent punyalades també a zones vitals. Seguidament es va dirigir al dormitori del matrimoni, va registrar els calaixos de les tauletes de nit i va robar joies d'or que posteriorment va vendre a canvi de 1.555 euros. L'acusat va ser detingut dos dies després del crim i va ingressar en presó preventiva per aquests fets mitjançant un acte del Jutjat d'Instrucció 3 de Mataró (Maresme), confirmat per l'Audiència de Barcelona el 2017.