La placa que recorda les tortures comeses a la prefectura de policia de la Via Laietana durant el franquisme, que va instal·lar l'Ajuntament de Barcelona dimarts passat, dia 26, i que va aparèixer cremada el passat dia 28, va ser refeta pel consistori.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va anunciar després de l'atac perpetrat contra el faristol que sosté la placa, situat davant la prefectura del cos nacional de policia de Vía Laietana, que la placa serà refeta «tantes vegades com calgui».

Atac ultradretà

El mateix dia que va aparèixer cremada, desenes de persones vinculades a associacions de memòria històrica van dipositar clavells al faristol durant una concentració de rebuig a l'atac, que va ser reivindicat per un grup ultradretà. L'atac vandàlic contra la placa es va produir després de les crítiques de Cs i el PP, que van qüestionar la seva ubicació just davant la Prefectura de la Policia Nacional.

També el sindicat policial SUP va demanar la seva retirada argumentant que era una iniciativa "partidista que estigmatitzava el col·lectiu de la Policia Nacional".

L'Ateneu Memòria Popular reivindica que l'edifici de la Prefectura de la Policia Nacional sigui cedit a l'Ajuntament de Barcelona o a la Generalitat per ubicar un espai de memòria en record i homenatge a les persones represaliades pel franquisme.