Un terratrèmol de grau 4,3 a l’escala de Richter amb epicentre a Ribera d’Urgellet, a l’Alt Urgell, s’ha deixat sentir a diversos punts de Catalunya. Protecció Civil confirma que s’ha notat a l’àrea metropolitana de Barcelona, i a través de les xarxes socials s’han publicat testimonis a Valls, Blanes o Mataró, entre d’altres.

El fenomen sísmic ha tingut lloc cap a dos quarts de sis de la tarda aproximadament, i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya situa el punt central del moviment en un triangle format pels municipis d’Alins, Farrera i la Guingueta i Jou. De moment no hi ha constància que el terratrèmol hagi causat danys, però Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Sismicat.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya indica que el terratrèmol ha estat “àmpliament percebut” a gran part de Catalunya, i que ha estat seguit de “nombroses rèpliques” de magnitud inferior.

També estableix un mapa de percepció del sisme amb una primera zona, a l’Alt Urgell, on ha estat fortament percebut, una segona, a les comarques de l’entorn, on ha estat percebut parcialment, i una tercera, ja arribant a l’àmbit metropolità i a les comarques del nord del Camp de Tarragona, del nord de Ponent i de l’oest de les comarques gironines on ha estat poc percebut.

D'altra banda, el telèfon 112 ha rebut més d'una trentena de trucades informant de la percepció d'aquest sisme.