El candidat a la presidència de Podem, Pablo Iglesias, va apostaren un acte de campanya a Las Palmas per crar una gran empresa pública d'energia. Iglesias afirma que «trair Espanya és privatitzar empreses públiques» i assegura que «mai» hi haurà ningú de Podem als consells d'administració de les firmes de l'Ibex.

Iglesias va assegurar que l'any passat les tres empreses que formen «l'oligopoli» de l'energia a l'Estat -Endesa, Natugry o Iberdroa- van ser sancionades «amb un 0,003%» dels seus beneficis, cosa que, al seu parer, vol dir que les sancions els surten «gratis». Per això va afirmar que fins que el seu partit no arribi al govern, «no hi haurà un sistema racional de sancions», perquè a ells, aquestes empreses no els han pogut «comprar».

El líder de Podem també va invocar l'article 128 de la Constitució espanyola per anunciar que vol crear una «gran empresa pública d'energia», una mesura que té l'objectiu de «recuperar el control» de l'Estat, una cosa que «només pot fer la societat».

Borrell, «l'autèntic» candidat

D'altra banda, el candidat d'En Comú Podem (ECP) per Barcelona a les generals, Jaume Asens, ha assegurat aquest dissabte que la proposta socialista per a Catalunya és un full blanc i que l'«autèntic candidat a aquestes eleccions és el ministre Josep Borrell.

A més, va acusar el PSOE d' «escopir a la cara» dels manifestants que «van defensar» les escoles durant el referèndum de l'1-O. Asens ha participat en un acte de campanya a Lleida, el primer fora de la província de Barcelona.

Va afirmar que el candidat socialista és Borrell, que «s'aixeca d'entrevistes, vol desinfectar Catalunya, que diu que no va haver-hi violència a Catalunya i nega que hagués ferits» l'1-O, i ha assegurat que entre les primeres mesures que prendran els comuns si formen part del Govern estarà demanar disculpes a les persones golpejades l'1-O. Així mateix, va dir que impulsarà un diàleg sincer amb Catalunya.