Un antiavalots de la Policia Nacional va justificar ahir que disparessin pilotes de goma l'1-O a Barcelona com «últim recurs» perquè els tiraven «de tot» i els queia una «pluja d'objectes» quan «fugien» de l'escola Ramon Llull: «semblava que els dolents érem nosaltres».

Així ho va indicar en el judici a la cúpula del procés al Tribunal Suprem un agent de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional que va actuar l'1-O a l'escola Ramon Llull, on un activista imputat per llançar una tanca a la policia va perdre un ull en rebre l'impacte d'una pilota de goma. L'agent va justificar que la Policia utilitzés «com a últim recurs» les pilotes de goma en aquest centre, perquè quan ja estaven en retirada els queia «de tot», en una «pluja d'objectes» amb cons, tanques, pedres i llambordes. «No van parar de tirar-nos coses, nosaltres fugíem d'allí. Semblava que els dolents érem nosaltres», va rememorar l'agent.

Segons la seva versió, el cap del grup, en una «clara utlització progressiva dels mitjans», després d'usar les defenses i disparar moltes salves, els va ordenar que disparessin pilotes de goma, perquè els concentrats no deixaven de «castigar-los» quan s'aproximaven als seus vehicles: «el nostre objectiu era anar-nos-en».

Segons la policia, ja no tenien una altra opció que disparar pilotes de goma, perquè els concentrats els llançaven tanques, pedres, llambordes i no tenien més mitjans per fer-los front.