El jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú va prorrogar l'ingrés preventiu a presó dels dos principals sospitosos del conegut com a crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Rosa Peral i Albert López.

A tots dos, agents del cos, se'ls considera presumptes autors de la mort del també agent Pedro Rodríguez, que el maig del 2017 va aparèixer calcinat dins un cotxe prop del pantà de Foix. El proper 16 de maig farà dos anys que Peral i López estan empresonats de forma cautelar, i aquest dimarts la jutge va decidir allargar l'ingrés fins que se celebri el judici. D'altra banda, la magistrada va tancar definitivament la investigació i va instar la Fiscalia i l'acusació particular -exercida per la família de la víctima- a presentar els seus escrits incriminatoris.

Tant Peral com López van fer ús ahir del dret a paraula per intervenir davant la jutge, que va celebrar les compareixences amb dues vistes separades. Segons van relatar l'advocat de López i el de l'acusació particular -el lletrat de Peral no va atendre la premsa-, els dos investigats van mantenir el relat dels últims dos anys, amb què s'acusen mútuament de l'autoria.