El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar ahir, amb caràcter urgent, un informe jurídic a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat per aconseguir la readmissió, en les mateixes condicions, del personal del Diplocat que va ser acomiadat per l'aplicació de l'article 155.

La petició de dictamen és preceptiva per poder procedir a la readmissió del personal en les mateixes condicions i per deixar sense efecte la liquidació del patronat del Diplocat, de manera que s'acabarà de revertir el procés que va iniciar l'anterior Govern de Mariano Rajoy en aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Amb la recuperació del control de la Generalitat, el Govern de Torra va frenar aquest procés i va posar de nou en marxa el Diplocat al juliol del 2018, encara que no ha estat fins fa pocs dies quan s'ha reactivat la seva activitat, amb Laura Foraster com a secretària general des del desembre passat.

El Govern central va assegurar ahir que està «vigilant» davant la reactivació Diplocat i assegura que actuarà si ha de fer-ho, segons van informar fonts governamentals.