24 de abril de 2019
24.04.2019
Diari de Girona

Absolt Sandro Rosell de blanqueig després de dos anys en presó preventiva

L'Audiència Nacional considera que no s'han pogut provar els delictes pels quals se'l jutjava

24.04.2019 | 11:43
Absolt Sandro Rosell de blanqueig després de dos anys en presó preventiva

L'Audiència Nacional ha absolt l'expresident de l'FC Barcelona Sandro Rosell, que s'enfrontava a sis anys de presó després de gairebé dos anys en preventiva, de blanquejar i repartir-se comissions rebudes per l'expresident de la Confederació Brasilera de Futbol Ricardo Teixeira en aplicar-li el principi d'"in dubio pro reo", en cas de dubte es pronuncia a favor del reu.

A més de Rosell, també han resultat absolts cinc acusats més de blanquejar 20 milions d'euros d'aquelles comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i d'un contracte amb Nike.

Es tracta de l'advocat andorrà Joan Besolí, que igual que Rosell va passar 22 mesos en presó preventiva i com ell va quedar en llibertat a l'inici de la vista oral; la seva dona, Marta Pineda, el ciutadà libanès amic de Rosell Shahe Ohanneissian i dos presumptes testaferros més, Pedro Andrés Ramos i Josep Colomer.

En la seva sentència, de la que ha estat ponent Ángel Hurtado, la secció primera del Penal de l'Audiència Nacional explica que després d'analitzar la prova practicada en el judici "no s'han pogut acreditar les acusacions i, per tant, davant els dubtes sembrat, ha de primar el principi d'in dubio pro reu".

En acabar el judici, el fiscal va rebaixar la petició de pena per a Rosell d'onze a sis anys de presó, igual que va fer per a la resta dels acusats: de deu a cinc anys de presó per a Besolí, i de set a un any i onze mesos per a la seva dona, Marta Pineda.

Per als altres tres presumptes testaferros, per a qui demanava entre sis i vuit anys de presó, va acabar sol·licitant penes d'un any i onze mesos de presó o d'un any i sis mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit