L'executiva d'ERC ha decidit implantar una «quota solidària» entre la seva militància per nodrir la caixa de solidaritat amb els trenta encausats pel Jutjat número 13 de Barcelona als quals es reclamen fiances molt elevades per haver col·laborat en l'organització del referèndum de l'1 de octubre.

Segons indica ERC en un comunicat, la quota solidària «serà assumida per la militància del partit de forma voluntària, i té per objectiu ajudar a recaptar els 5,8 milions d'euros de fiança» que l'esmentat jutjat reclama als trenta encausats.

Aquesta quota solidària va ser aprovada ahir per l'executiva nacional, ja que, si abans del 6 de maig no han estat recaptats els 5,8 milions d'euros de fiances, els 30 encausats «haurien de fer front a embargaments de béns que podrien comprometre seriosament l'economia de les seves famílies», indica el comunicat.

En una carta enviada a la militància, el president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, denuncien: «La deriva repressiva de l'Estat espanyol no té fre i això ho veiem en forma de presó, exili, denúncies, limitacions a la llibertat d'expressió i també asfíxia econòmica».

«No podem deixar-los sols»

Els dos líders d'ERC adverteixen als militants: «no volem ni podem deixar sols» els encausats «per haver obeït el mandat de l'1 d'octubre».

La quota solidària consistirà a fer que per al militant que té la tarifa reduïda l'import a pagar s'incrementi en 50 euros, mentre que la resta de militants pagaran 100 euros més.