Una piulada de l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert ha desfermat polèmica a les xarxes i la crítica de diferents partits. De Gispert ha publicat al seu compte de Twitter una paròdia de la marxa de dirigents de Cs i PP a altres parlaments comparant-los amb "exportacions" de productes porcins. La imatge que ha inclòs l'expresidenta al seu tuit utilitza el logotip de l'Associació Catalana de Productors de Porcí. A través del seu compte de Twitter, l'associació se n'ha desmarcat assegurant que algú anònim ha utilitzat la imatge de l'associació.

"Girauta a Toledo. Arrimadas a Madrid. Millo a Andalusia. Dolors Montserrat a la UE. Catalunya augmenta les seves exportacions. Segons l'observatori del porcí, Catalunya manté la tendència a augmentar les exportacions". Aquest text es pot llegir en la imatge que ha publicat De Gispert al seu compte. Una imatge que l'expresidenta ha acompanyat d'un text que diu: "Per a tots vosaltres, per a aquells que desitgen que torni la dignitat a les nostres institucions".

PSC, PP i Ciutadans demanen que se li retiri la creu de Sant Jordi

Diversos partits polítics i personalitats han demanat a Quim Torra que se li retiri a Núria de Gispert la creu de Sant Jordi que va rebre aquest dimarts.

El grup parlamentari del PSC-Units ha registrat una proposta de resolució perquè la cambra catalana insti el Govern a retirar-li la Creu de Sant Jordi.

També a través de Twitter, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, defensa que "no es pot atorgar la Creu de Sant Jordi a un antic càrrec institucional que s'entesta a insultar els seus adversaris polítics".

La vicesecretaria general del PP, Andrea Levy, ha parlat de "misèria moral" i de "medalla d'honor a la xenofòbia". "Alguns haurien de pensar en tornar la seva per no juntar-se amb aquesta gentussa. No sé ja si és racisme o directament imbecilitat", ha afegit a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas ha qualificat de "pur deliri separatista" que el Govern li hagi concedit la Creu de Sant Jordi.

Tuit esborrat

Davant de les crítiques que ha rebut i en resposta a un usuari, De Gispert ha esborrat el tuit i ha assegurat que aquest s'ha interpretat malament i que "ha passat un missatge enviat", donant a entendre que ella no ha creat la imatge.

Per la seva banda, l'Associació Catalana de Productors de Porcí (PORCAT) s'ha desmarcat de De Gispert dient que "no hi tenen res a veure". "Ens sembla una bretolada a la qual no cal fer gaire cas", afegeixen.