El Govern va oficialitzar ahir la retirada de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, després que ella mateixa renunciés al guardó arran d'un tuit ofensiu contra Cs i PP, que la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va titllar «d'error desafortunat».

De Gispert va remetre una carta al Govern en què lamentava la polèmica generada i expressava la seva disposició a renunciar a la condecoració que concedeix la Generalitat, un gest que immediatament va acceptar l'executiu català.

A la reunió d'ahir, el govern de la Generalitat va acordar «corregir» el decret de concessió de la Creu de Sant Jordi que havia aprovat la setmana passada, per suprimir el nom de Núria de Gispert entre les 28 persones i 15 entitats guardonades.

«De seguida el va esborrar»

Segons Budó, el tuit de l'expresidenta del Parlament que va motivar la polèmica «va ser un error que lamentem», un missatge «del tot desafortunat», que ella mateixa «de seguida va esborrar» perquè «es va adonar de la gravetat del fet».

En la seva carta, De Gispert va anunciar que posava la Creu de Sant Jordi a «disposició» del Govern de Quim Torra «per al que creiessin més convenient», fet que va ser interpretat per Budó com una «renúncia» a aquest guardó, un gest valent que l'honra».

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, va criticar la falta d'iniciativa del Govern a l'hora de retirar la Creu de Sant Jordi a Núria de Gispert, per acabar així amb la polèmica suscitada per diversos comentaris de l'expresidenta del Parlament en el seu compte de Twitter.

El diputat de Cs Nacho Martín Blanco va qualificar ahir de «ridícula» i «indigna» la renúncia de l'expresidenta del Parlament.

Per la seva banda, segons La Vanguardia, l'expresident Carles Puigdemont va assegurar que a De Gispert «se li ha fet pagar un preu molt alt pel seu error», després de la qual cosa va defensar que «la seva actitud ha estat honorable».