09 de maig de 2019
09.05.2019
Diari de Girona

Condemnat a 70 anys el violador de Martorell per reincidir durant un permís

El condemnat haurà de fer front a les penes d'assassinat en grau de temptativa, agressió sexual i robatori

08.05.2019 | 23:54
Condemnat a 70 anys el violador de Martorell per reincidir durant un permís

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 70 anys de presó Tomás Pardo, conegut com el «violador de Martorell», per agredir sexualment i intentar matar a ganivetades una dona a Castellbisbal el 2016, durant un permís penitenciari quan complia condemna per un atac similar del 2002.

En la seva sentència, la secció setena de l'Audiència de Barcelona condemna Pardo, qui va admetre íntegrament els fets dels quals estava acusat, a la pena que sol·licitava la Fiscalia pels delictes d'assassinat en grau de temptativa, agressió sexual i robatori amb intimidació, i a indemnitzar la víctima amb 1,1 milió d'euros.

Durant el judici, el mateix violador va acceptar la responsabilitat civil d'1,1 milió que li reclamava l'acusació particular, encara que l'Audiència reconeix que l'acusat no disposa de béns o ingressos per fer front a aquest pagament, per la qual cosa la dona només podrà ser indemnitzada si prospera la demanda contenciosa que ha presentat contra la Generalitat pel permís que va concedir al seu agressor.

Tomás Pardo va segrestar, violar i intentar matar a ganivetades la víctima, l'últim dels tres dies del permís penitenciari que la Generalitat li va concedir a l'octubre del 2016 quan complia condemna per un atac similar perpetrat el 2002, un succés que va reobrir el debat sobre la rehabilitació dels agressors sexuals reincidents. La sentència, que encara no és ferma, fixa en 30 anys el temps màxim que Pardo estarà a la presó per la violació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook