El jutge de Cornellà que investiga la desaparició de Janet Jumillas va acordar enviar a la presó per un delicte d'homicidi amb ocultació de cadàver el detingut al qual els Mossos d'Esquadra atribueixen la mort violenta de la dona.

En una acta, el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona va decretar presó preventiva sense fiança per al principal sospitós, acusat d'un delicte d'homicidi amb posterior ocultació de cadàver.

El detingut, de nom Aitor, 32 anys d'edat i nacionalitat espanyola, que mai no ha reconegut haver comès el crim, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge, després que els Mossos d'Esquadra van trobar dimarts passat restes de sang al seu domicili de Cornellà de Llobregat, que acreditarien la hipòtesi que la va matar en aquell pis.

Segons van informar fonts jurídiques, malgrat la seva negativa a respondre a l'interrogatori del jutge i a la Fiscalia, l'acusat va aprofitar el torn de paraula que el jutge li va concedir al final de la compareixença de presó per desmarcar-se de la desaparició i insistir en la seva relació d'amistat amb la víctima: «Era la meva amiga, jo no li volia cap mal».

Davant del jutge també va comparèixer ahir el segon detingut pels Mossos d'Esquadra en relació amb la desaparició el passat 13 de març de Janet Jumillas, tot i que en el seu cas ha quedat en llibertat amb mesures cautelars per un delicte d'encobriment, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Localitzar el cadàver

El segon arrestat és un jove de 23 anys d'edat, nacionalitat espanyola i veí del Prat de Llobregat, que es va desmarcar davant del jutge de la mort de Jumillas i va dir que no sabia res ni del tipus de relació que mantenia la dona amb el presumpte homicida ni de la seva desaparició, en una declaració en què va evitar qualsevol element que incriminés l'altre acusat.

Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta per intentar localitzar el cadàver de Jumillas, una dona de 39 anys d'edat i mare de dos fills que últimament es relacionava amb l'Aitor, que es movia en un ambient lligat al tripijoc.