El tribunal que jutja el procés va escoltar ahir els últims testimonis proposats per les defenses, entre ells un director general de la Conselleria de Treball de la Generalitat que va desvincular la vaga del 3 d'octubre del 2017 amb el referèndum que es va celebrar dos dies abans, perquè va ser convocada per protestar contra la reforma laboral del 2012 que va impulsar el PP. Així ho va dir Enric Vinaixa a preguntes de l'advocat de l'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, que s'enfronta a 16 anys de presó. El testimoni va explicar que la convocatòria la van fer quatre sindicats i que la Generalitat l'única cosa que pot fer és autoritzar-la i «gestionar els serveis mínims».

Aturada similar a les anteriors

Va indicar que aquesta aturada va ser semblant a d'altres anteriors i que es van aplicar els serveis mínims que estan establerts pels sindicats, empreses i patronals, anomenats «acords en fred», va afegir.

Preguntat sobre els motius pels quals es va dir de fer vaga, el director general ha destacat que entre les al·legacions dels sindicats se citava, «amb més o menys intensitat», la protesta contra la reforma laboral del 2012.