26 de maig de 2019
26.05.2019
Diari de Girona

PP i CS retreuen a Cruz les seves paraules sobre el procés

La polèmica es va originar per la transcripció errònia d'una entrevista a «El País», que el mateix diari va rectificar

26.05.2019 | 00:27
PP i CS retreuen a Cruz les seves paraules sobre el procés

Dirigents de PP i Ciutadans van censurar el president del Senat, Manuel Cruz, per unes declaracions sobre una hipotètica absolució en el judici del procés recollides en una entrevista al diari El País, la transcripció errònia de la qual va ser posteriorment rectificada pel diari.

La polèmica es va originar per una resposta en què el president del Senat afirmava que la situació a Catalunya no canviarà fins conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem, que en el cas de ser absolutòria «ho reconciliaria tot». Hores després el diari va modificar la transcripció d'aquestes paraules de Cruz i va publicar un fragment de vídeo amb la seva resposta original a la pregunta de si creia que la situació a Catalunya no canviaria fins que acabés el judici i hi hagués sentència. «Em sembla el més probable. Hi hauria un escenari que podria reconsiderar això, i és que la sentència fos absolutòria. Bé, és una possibilitat, jo no entraré en això. Si no és així, sembla clar que generarà una resposta a Catalunya perquè els sectors independentistes reaccionaran», contesta Cruz en la transcripció correcta de l'entrevista.

Les declaracions publicades inicialment pel president del Senat van motivar les crítiques de PP i Ciutadans, i fins i tot van portar Vox a demanar la seva dimissió. El president del PP, Pablo Casado, les va considerar «una vergonya inadmissible en democràcia», mentre que el seu homòleg a Ciutadans, Albert Rivera, va exigir a Cruz una rectificació i el respecte a la feina dels servidors públics».Des de Vox, el president del partit, Santiago Abascal, va afirmar que el president del Senat «hauria de dimitir per les seves inacceptables i il·legítimes pressions al Tribunal Suprem».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit