29 de maig de 2019
29.05.2019
Diari de Girona

Baralla a Twitter dels advocats de Puigdemont i Junqueras per la sentència del TEDH

El greu revés al procés etzibat per Estrasburg ha provocat una picabaralla entre Gonzalo Boye i Andreu Van den Eynde

29.05.2019 | 15:59
Baralla a Twitter dels advocats de Puigdemont i Junqueras per la sentència del TEDH

Els advocats de l'expresident català Carles Puigdemont i de l'exvicepresident Oriol Junqueras es van barallar aquest dimarts a Twitter per la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que va avalar la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre el ple del Parlament en el qual s'havia de declarar la independència de Catalunya.

La picabaralla va sorgir arran d'un tuit que va publicar l'exconseller Josep Huguet, en el qual va lamentar que després de la resolució del tribunal d'Estrasburg "això de la via jurídica europea no serà un camí de roses com vaticinaven alguns advocats que han acabat fent de polítics".El lletrat de Puigdemont, Gonzalo Boye, va contestar pocs minuts després: "Potser hauries de preguntar-te qui va fer aquest recurs perquè el TEDH i el TJUE (Tribunal de Justícia de la UE) són llocs molt tècnics als quals cal arribar-hi amb els deures fets i els pantalons al seu lloc".

Tuitant durant el judici


Davant d'aquest comentari, l'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, es va sentir al·ludit, perquè és la seva signatura la que apareixia en el recurs dels 76 diputats del Parlament que va donar origen a la resolució d'Estrasburg, i va respondre el tuit de Boye mentre tenia lloc la sessió de tarda del judici del procés.

"Com bé saps, el representant dels demandants no és necessàriament el redactor. Demanda que, per cert, no hagués redactat jo en anglès, però la lletrada que se'n va encarregar va fer els deures tan bé com va poder", va aclarir el responsable de la defensa de Junqueras.

Amb aquesta resposta, el tuit de rèplica de Boye no es va fer esperar i, citant un altre cop el comentari de l'exconseller Huguet que havia donat lloc a la discussió, va explicar que ni ell ni "qui apareix en la resolució", és a dir, Van den Eynde, no havien redactat el recurs que ha presentat al TEDH.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook