11 de juny de 2019
11.06.2019
Diari de Girona

Lluís Puig declararà des de Bèlgica per desobediència al litigi dels béns de Sixena

L'exconseller de Cultura fugit podrà donar testimoni per videoconferència per negar-se a la devolució

11.06.2019 | 00:14
Lluís Puig declararà des de Bèlgica per desobediència al litigi dels béns de Sixena

L'exconseller de Cultura Lluís Puig, fugit a Bèlgica, s'ha ofert a declarar per videoconferència davant el jutjat d'Osca que instrueix contra ell una causa penal per la seva negativa a facilitar la devolució dels béns del Monestir de Sixena (Osca).

En una diligència feta per la titular del Jutjat d'Instrucció núm. 3 d'Osca que instrueix la causa contra Puig i el seu antecessor en el càrrec, Santi Vila, per presumptes delictes de desobediència i de prevaricació, la magistrada cita per al pròxim dia 20 la presa de declaració a l'exconseller a través de videoconferència.

En la seva diligència, la jutgessa fa referència a l'oferiment de declaració feta pel 'Premier substitut du procureur de Roi du Parquet de Bruxelles', amb la proposta de que es dugui a terme el pròxim dia 20. La denúncia va ser interposada per l'Ajuntament de Vilanova de Sixena i a ella es va sumar la fiscalia d'Osca en entendre que de la conducta de tots dos exconsellers podrien derivar-se responsabilitats penals.

Santi Vila va comparèixer amb el seu lletrat davant la jutgessa d'Osca a l'abril de l'any passat i va manifestar que la sentència que l'obligava per retornar els béns de Sixena dipositats en el Museu de Lleida li va plantejar un «conflicte» entre les lleis catalanes i les resolució judicial que l'advertia a lliurar-los. L'ordre de devolució es va derivar de la sentència del Jutjat d'Instrucció núm. 1 d'Osca que va resoldre que els béns eren del Monestir de Sixena i devien tornar al seu lloc d'origen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit