L'Ajuntament de Mataró lamenta "profundament" la mort violenta d'una adolescent, a qui un amic de la família va trobar diumenge a casa seva amb un tall al coll. En un comunicat conjunt aprovat per tots els grups municipals, el consistori condemna qualsevol tipus de violència i es mostra "encara més consternat" en aquest cas en tractar-se d'una menor d'edat.

Per compartir l'enuig, s'ha convocat una concentració davant l'Ajuntament per aquest mateix dimarts a dos quarts de set de la tarda. Pel que fa al cas, els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació, que es troba en secret de sumari. Segons ha detallat l'alcalde, David Bote, el germà de la víctima continua desaparegut.

El parador del germà de la noia és una de les principals incògnites del cas. Segons els veïns de la zona, la mare de la víctima va marxar fa uns dies a Rússia, d'on són originaris. Al pis del barri de Cerdanyola de Mataró s'hi van quedar sols els seus dos fills. Ara la nena és morta i el noi està desaparegut des de fa dies.

És l'únic detall de la investigació que ha transcendit, més enllà de que es tracta d'una mort violenta, després que a primera hora de dilluns s'especulés amb altres possibilitats, com la del suïcidi, que l'autòpsia hauria descartat. L'alcalde de Mataró, David Bote, n'ha informat breument després de la junta de portaveus.

En aquesta reunió s'ha acordat també posar a disposició de la família i amics oferir el servei de suport psicològic i acompanyament en el dol que poguessin necessitar. "El consistori s'uneix al dolor de la família i amics", recita el comunicat conjunt, que denuncia la violència de tot tipus com una "vulneració dels drets humans" que més enllà de la "injustícia" i la "crueltat" és "un impediment per assolir la convivència i el dret de la ciutadania".