El president de la Generalitat, Quim Torra, va instar els 804 nous agents de policia que s'han graduat, d'ells 454 mossos, a centrar-se a servir la ciutadania i fer prevaler la justícia per damunt de la «venjança o la força».

Durant la seva intervenció, Torra va demanar als nous agents que siguin conscients que «per damunt de tot estan sempre les llibertats civils i democràtiques» i que aquests són uns valors dels quals a partir d'ara seran «garants».

Després de set anys sense que es gradués cap mosso a l'Escola de Policia, Torra va ressaltar en el seu discurs que la raó de ser de les policies modernes és mantenir el servei a la ciutadania com un «bé últim».

«Aquest és un pilar important del nostre camí, fer prevaler la justícia per damunt de la venjança o la força. Aquest és el nostre model de país. Policia formada i policia justa», va indicar Torra.

Durant la seva intervenció, Torra va tenir unes paraules de record per a l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, actualment «injustament privat de llibertat» en estar en presó preventiva a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem després del judici per rebel·lió a la cúpula del procés.

En presència de comandaments dels Mossos d'Esquadra, de policies locals i de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, a més de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, Torra va destacar que Catalunya és actualment un país segur, per la qual cosa va demanar als nous policies que treballin per mantenir aquesta línia i fer incrementar la percepció de seguretat en la ciutadania.

També va animar els nous policies a vetllar pel respecte dels drets i llibertats, ja que, segons va ressaltar, un dels pilars de l'estat del benestar és que els ciutadans puguin viure «en convivència i en pau» i a la vegada poder exercir tots els seus drets en llibertat i amb respecte pels altres.

Torra va insistir que se sent «tremendament orgullós» dels 27.000 efectius que integren les «policies de Catalunya, dels Mossos i les policies locals», perquè sempre estan «al peu del canó».

«No és un treball fàcil, però és agraït. Ho vam veure després dels atemptats del 17-A», va ressaltar Torra, que va indicar que els nous policies, sigui quin sigui el seu destí final, no han de perdre de vista que estan al servei del «poble i del país».

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va destacar que aquesta nova promoció de Mossos d'Esquadra serà recordada per ser la que es va graduar l'any en què la policia catalana commemorava el tricentenari de l'embrió del cos.