Antonio del Moral García, un dels set magistrats del Tribunal Suprem que forma part de la sala que jutja l'anomenat «procés» o la declaració unilateral de la independència a Catalunya després de la convocatòria d'un referèndum il·legal, va manifestar que la sentència podria estar llesta «a la fi de setembre o a l'octubre».

En declaracions als periodistes a Melilla, abans d'oferir una ponència en les Jornades de Dret Ruiz Vadillo de la UNED, sobre «Els judicis paral·lels», el magistrat va declarar que en aquests moments estan «deliberant».

«Mentre estiguem en deliberació és difícil fer un càlcul de quan tardarem, perquè és una sentència costosa, per la qual cosa jo crec que abans de l'estiu es pot descartar, i possiblement serà a la fi de setembre o octubre», va recalcar.

Antonio del Moral, no obstant això, va advertir que aquestes dates que va oferir poden variar, com ja va passar quan van fer estimacions de quan finalitzarien les declaracions dels acusats i testimonis, moment en el qual es va parlar d'abril i, finalment, es van prolongar fins al 12 de juny.

No es poden fer previsions

En aquest sentit, el magistrat va assenyalar que les seves estimacions de comptar amb una sentència a la fi de setembre o octubre estan dites «amb una total falta de certesa perquè no es pot fer una previsió que potser canvia a la setmana següent o d'aquí a dues setmanes perquè també vam fer un munt de previsions, es va dir que acabaríem a l'abril (la presa de declaracions) i finalment ho vam fer al juny».

«Si busquen a l'hemeroteca veuran notícies que el judici acabaria en aquesta o una altra data però això no és una cosa controlable», va recalcar.

En qualsevol cas, el magistrat va deixar clar que «hi ha un consens bàsic que és que el nostre objectiu és fer una sentència que sigui ajustada a la legalitat i en això estem tots al cent per cent d'acord: això sembla una obvietat, però és una obvietat que tampoc sobra recordar-la».