El primer grup de 24 joves de Barcelona accidentats a Costa d'Ivori en un sinistre que va provocar la mort de la seva professora, Teresa Cardona, sortirà aquesta matinada del país africà i arribarà a l'Estat aquest dimarts al migdia, Els responsables de l'escola han confirmat que la resta de la comitiva, que està formada per 30 persones, es preveu que rebi l'alta aviat i que tornin "en els propers dies".

El cadàver de la sotsdirectora del Col·legi Canigó, restarà de moment al país africà a l'espera que es completin els tràmits necessaris per repatriar-lo. Cardona, de 43 anys, va perdre la vida en un accident de trànsit aquest dissabte. Els 27 estudiants i tres professores de l'escola Canigó i del Col·legi Major Bonaigua van viatjar el 21 de juny a Abidjan per començar un camp de treball a favor d'una escola pública local.

L'accident mortal va ser dissabte, durant el trajecte entre Abidjan i Yamoussoukro. Un dels dos autobusos en què viatjaven hauria punxat una de els rodes, el conductor va perdre el control del vehicle, va sortir de la carretera i va bolcar. És en aquest accident on va morir la professora.

També van resultar ferides deu alumnes, mentre que el conductor va rebre l'alta de seguida. Totes elles van ser traslladades a un hospital de la zona dirigit per l'Ordre de Malta. Diumenge ja es va poder traslladar totes les ferides a Abidjan on se'ls va tornar a fer una nova revisió a un hospital de la ciutat.

Des de l'escola agraeixen els habitants la seva col·laboració en el rescat i per donar l'avís als serveis mèdics. També s'han posat a disposició de les famílies l'Ambaixada d'Espanya a Costa d'Ivori, així com el cònsol de Costa d’Ivori a Barcelona. També expliquen que a Costa d'Ivori, diverses persones de l'Opus Dei del país (una metgessa i responsables de residències, entre altres) han acollit el grup.