Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi de la Ribera d'Ebre després de cremar 6.000 hectàrees durant tres dies. Ho ha avançat aquest dissabte a la nit el conseller d'Interior, Miquel Buch, que en una piulada ha agraït l'ajuda de "tots els que ho han fet possible".

Durant aquesta tarda, els Bombers han perimetrat la part nord del flanc dret, que és la zona més crítica per la seva orografia. També han controlat les represes de fora de l'àrea cremada. Tot plegat, amb unes condicions meteorològiques difícils, ja que la humitat relativa ha arribat a ser inferior al 10%. Els Bombers treballaran durant aquesta nit i pròxima matinada per remullar la zona afectada i evitar revifalles.

L'estabilització de l'incendi, que també ha afectat zones del Segrià i les Garrigues, ha arribat coincidint amb l'ocàs, quan es preveu que a la zona comencin a incrementar els valors d'humitat relativa. Per ara, treballen en l'extinció una vuitantena de dotacions terrestres, mentre que els mitjans aeris ja han retornat a les seves bases i no tornaran a volar fins a l'endemà.

D'altra banda, i segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), la carretera C-12 ha quedat reoberta al trànsit entre Flix i Maials, després d'estar tres dies tallada. Per contra, segueixen tancades la T-714, entre la Torre de l'Espanyol i Cabacés; la T-2237, entre Vinebre i la Palma d'Ebre; la T-703, entre la Palma d'Ebre i la C-233, i la C-233, entre Bovera i Flix.

Al seu torn, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït en una piulada la feina dels que han treballat en l'estabilització de l'incendi i ha demanat "mantenir la precaució" perquè l'estat d'alerta segueix actiu.