El CGPJ investiga «l'origen i abast» de la bretxa de seguretat detectada arran del hackeig del correu electrònic professional del magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena i d'altres comptes del domini @poderjudicial.es, del qual ja va informar l'Agència de Protecció de Dades.

També la Fiscalia ha començat a recollir informació, en col·laboració amb la Unitat de Delictes Telemàtics de la Policia Nacional, per determinar si aquests atacs que ha reivindicat Anonymous Catalonia tenen rellevància penal.

El compte d'aquest grup d'ideologia independentista a Twitter ha publicat captures de pantalla per demostrar que s'ha accedit al correu del president del tribunal del Judici del «procés» i d'altres magistrats.

«Bretxa de seguretat»

En un breu comunicat, l'òrgan de Govern dels jutges va assenyalar que ha comunicat a l'Agència de Protecció de Dades «una bretxa de seguretat», que consisteix en l'atac a determinats comptes de correu del domini @poderjudicial.es.

Segons l'article 33 del Reglament del Parlament Europeu i del Consell sobre el Tractament de dades personals, s'ha de notificar qualsevol violació de la seguretat d'aquestes dades a l'autoritat de control competent en un termini màxim de 72 hores des que se'n té coneixement.