02 de juliol de 2019
02.07.2019
Diari de Girona

Un malalt terminal de Parkinson demana que el deixin morir amb dignitat

Antoni Monguilod, que pateix la malaltia des de fa dotze anys, no pot valer-se per si mateix

02.07.2019 | 17:29
Un malalt terminal de Parkinson demana que el deixin morir amb dignitat

Antoni Monguilod, un veí de Malgrat de Mar al qual van diagnosticar Parkinson fa dotze anys i que ja no es pot valer per si mateix, suplica als polítics que legalitzin ja l'eutanàsia per deixar "patir" i morir "dignament" i que reconeguin de decidir sobre la mort "és un dret fonamental".

Acompanyat per la seva dona, que l'atén les 24 hores i l'ajuda a comunicar-se, Monguilod, de 74 anys, ha explicat a Efe que els metges li han dit que comprenen la seva petició però que no poden fer res per ajudar-lo perquè la mort assistida no està permesa a Espanya.

L'esposa i els quatre fills del malalt comprenen i assumeixen la petició, però l'home no els vol "comprometre ni que tinguin problemes" quan es mori, com ha passat amb María José Carrasco.

Monguilod, que no s'ha plantejat viatjar a un altre país, com Suïssa, on està regulat el suïcidi assistit, perquè no poden costejar el trasllat, ha escrit un testament vital per deixar el seu cos a la ciència, encara que lamenta que no li hagin permès deixar escrit el seu desig de morir quan ell ho decideixi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook