El PSC i JxCat van tancar un pacte per governar junts la Diputació de Barcelona, la presidència de la qual recaurà en els socialistes, que durant els pròxims dies decidiran qui és el seu candidat o candidata.

En el document destaquen «la singularitat de la vida local» i recalquen que se centraran en les polítiques pròpies d'aquesta administració, deixant de banda qüestions d'una altra índole, en les que poden tenir posicions diferenciades, com és el cas del procés sobiranista. Amb aquesta aliança, PSC i JxCat neutralitzen a ERC, que era l'altre aspirant a presidir la Diputació, atès que a les eleccions municipals del passat 26 de maig van empatar a 16 seients amb els socialistes. Gràcies a aquest acord, que arriba quan falta menys d'una setmana per al ple de constitució de la Diputació, que serà dijous que ve, els socialistes podran recuperar la presidència d'aquesta administració, que els últims anys havia estat en mans de Convergència.

JxCat, l'espai hereu de CDC, no tenia cap possibilitat de retenir la presidència perquè va obtenir només set representants, que els feien determinants per decantar la majoria a favor de PSC o ERC, però finalment han optat pels socialistes en detriment dels seus socis en la Generalitat.