07 de juliol de 2019
07.07.2019
Diari de Girona

Diferents col·lectius creen un moviment contra la inseguretat a Barcelona

?El portaveu d'Élite Taxi i altres plataformes com Patrulla Ciutadana impulsen Salvalona, un grup «de pressió» als polítics per resoldre la problemàtica

07.07.2019 | 00:10
Diferents col·lectius creen un moviment contra la inseguretat a Barcelona

«Farts» de la inseguretat a Barcelona, ciutadans corrents de diferents col·lectius, entre ells Tito Álvarez, el líder dels taxistes de la ciutat, han decidit impulsar Salvalona, un moviment «de pressió» per exhortar els polítics a adoptar mesures urgents contra aquesta problemàtica.

«Hi ha un problema molt gran a la ciutat i és la inseguretat. Estem cansats de tants robatoris, furts, agressions, violacions i morts, i volem lluitar per canviar les coses», va explicar Tito Álvarez, portaveu i cara visible d'Élite Taxi, un dels impulsors de la plataforma.

Al costat de Tito estan implicats en aquest projecte els membres de Patrulla Ciutadana, un grup veïnal que des de fa anys recorre el Metro de Barcelona alertant de la presència de carteristes, i treballadors d'empreses de vigilància, que denuncien la falta de seguretat que existeix especialment a la nit.

Salvalona neix com un moviment transversal i apolític del qual formen part persones de diferents professions, nacionalitats i ideologies, però que tenen un objectiu comú: «Aconseguir que els polítics s'asseguin, deixin a una banda les banderes i solucionin un tema que ens afecta a tots, com és la inseguretat».

Als últims dies, també els comerciants i hotelers de Barcelona van alçar la seva veu per reclamar a l'Ajuntament mesures «urgents i contundents» davant els «incidents de seguretat» ocorreguts recentment a la capital.

Es refereixen a la mort d'una representant del govern de Corea del Sud després de patir un intent de robatori per part d'un lladre, però també, entre altres successos, al multimilionari robatori a la família reial de Qatar en un hotel de luxe del centre de la ciutat.

Per als impulsors de Salvalona, aquests fets no són més que la punta de l'iceberg d'un greu problema que té la ciutat i que ha anat a més els últims anys, sense que les administracions, sostenen, hagin pres mesures sobre això.


Evitar tacar el nom Barcelona

«Volem evitar que el nom de Barcelona es taqui i recordar als polítics que treballen per a la ciutadania», afirma «Charlie», que des de fa dos mesos forma part del grup d'unes 40 persones que «patrulla» el suburbà de Barcelona espantant amb els seus xiulets als carteristes que actuen en el Metro, i que tenen en els turistes els seus principals víctimes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook