El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, enviaran una carta a diversos «eurodiputats i cancelleries europees i internacionals» per acusar el Govern central d'haver espiat les delegacions de la Generalitat a l'estranger.

Així ho va anunciar ahir la Generalitat en un comunicat, després que hagués transcendit que el Govern central té informació reservada sobre l'activitat de tres delegacions de la Generalitat. Tant Bosch com Torra van reclamar ahir al Parlament la dimissió del ministre d'Ecteriors per «l'espionatge» de l'executiu de Sánchez.

Així mateix, en la carta, la Generalitat exposarà «la preocupació i denúncia d'aquest cas», que considera que es tracta d'espionatge polític i d'un escàndol majúscul que mereixeria la dimissió immediata del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, que ahir va reconèixer la vigilància del Govern central a les delegacions.

Torra i Bosch van abordar aquesta qüestió en una reunió que es va celebrar al Parlament, a la qual també va acudir el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i la portaveu i consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Evitar la paràl·lisi

Paral·lelament, la Generalitat presentarà al·legacions contra les mesures cautelars demanades per l'Advocacia de l'Estat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per evitar que es paralitzi l'activitat de les delegacions del Govern a Alemanya, el Regne Unit i Suïssa.