Agents de la Guàrdia Civil van acudir ahir a diversos departaments de la Generalitat a la recerca d'expedients administratius relacionats amb l'organització del referèndum, per ordre de la jutgessa que investiga els preparatius de l'1-O.

Segons van informar fonts pròximes al cas, els agents tenen l'ordre de requerir documentació relativa a l'1-O als departaments d'Acció Exterior, Treball i Presidència, així com a les oficines de la Intervenció General de la Generalitat i en el Gabinet Jurídic Central.

El nou requeriment d'informació el va acordar la titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, per ordre de la Fiscalia, en el marc de la causa en la qual va processar una trentena de persones, entre elles nombrosos ex-alts càrrecs del govern de Carles Puigdemont, pel seu paper en l'organització de l'1-O.

La jutgessa va ordenar als agents acudir a les seus de la Generalitat citades de manera que, «a l'acte», se'ls faciliti la informació requerida, la majoria expedients administratius amb els quals la Fiscalia pretén demostrar l'ús de fons públics per finançar el referèndum.

Els agents de l'institut armat es van personar, de paisà, a diferents oficines del Govern català indicades per la jutgessa, on, segons fonts de la Generalitat, se'ls han facilitat els expedients administratius que sol·licitaven.

Concretament, la Guàrdia Civil tenia l'ordre de requerir al Departament de Presidència set expedients relatius a la contractació de la publicitat del Registre de Catalans a l'exterior, entre d'altres. Al Departament d'Acció Exterior, la Guàrdia Civil va buscar les factures dels pagaments de la delegació del Govern a Ginebra.

I al Departament de Treball, un expedient administratiu relacionat amb una aplicació informàtica que les acusacions creuen que es va crear per recollir voluntaris per a l'1-O.