La consellera de Justícia, Ester Capella, va defensar ahir al parlament català que el règim obert concedit a Oriol Pujol, avalat per l'Audiència de Barcelona, no és una «mesura excepcional», sinó que es concedeix inicialment a més de 800 persones a l'any.

Capella ho va dir en comissió parlamentària davant les crítiques dels partits de l'oposició, que han acusat el Govern de donar un tracte de favor al fill de l'expresident de la Generalitat, que va ingressar a la presó el gener condemnat a dos anys i mig per corrupció en el marc del cas ITV.

La titular de Justícia va insistir que la concessió del règim obert, avalada per l'Audiència de Barcelona la setmana passada, «és un procés únicament de caràcter tècnic» que no competeix a la seva conselleria, sinó que ho dicten «magistrats i sales» amb les seves «sentències judicials».

Privació de llibertat

«Qui resol sobre la privació de llibertat de les persones és un jutge o els magistrats d'una sala del Tribunal Superior de Justícia, de l'Audiència o del Tribunal Suprem, però no és la Conselleria de Justícia», va subratllar. I ha afegit: "els requisits i condicions per a això els marca la llei orgànica general penitenciària i el reglament penitenciari".