Els Mossos d'Esquadra i TMB investiguen una suposada agressió homòfoba al metro de Barcelona ocorreguda dimecres passat 17, quan un usuari va patir una agressió i dues persones van ser detingudes per la Guàrdia Urbana i posades a disposició de la policia autonòmica.

Els Mossos han confirmat a Efe que investiguen una agressió ocorreguda al metro barceloní, a l'estació de plaça Espanya de la línia 1, encara que estan per determinar les causes de la mateixa.

No obstant això, l'Observatori contra l'Homofòbia assegura al seu compte de Twitter que l'agressió va tenir una motivació homòfoba i que la víctima va ser agredida per "ser massa gai".

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), de la seva banda, ha assegurat que col·labora amb els Mossos per aclarir l'incident ocorregut el dia 17 a la nit i que han obert "una informació interna sobre la possible participació de personal de seguretat fora de servei".

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), ha expressat en el seu compte de Twitter la seva "condemna" d'aquests fets i de "qualsevol mostra d'homofòbia i violència. "Barcelona -ha afegit- és oberta, plural i tolerant. Cap actitud d'odi i discriminació tindrà mai cabuda a la ciutat".

També ha condemnat els fets la regidora socialista Rosa Alarcón qui ha expressat la seva més enèrgica "condemna de les agressions".