La Guàrdia Urbana va detenir dues persones la nit de dimecres per una presumpta agressió homòfoba a un jove a l'estació de metro de plaça Espanya a Barcelona, i van ser posades en disposició dels Mossos d'Esquadra, que investiguen el succés.

Segons va publicar a les xarxes socials un conegut de l'agredit, aquest va ser colpejat per quatre homes i dues dones per ser «massa gai», i assegura que té marques d'esposes als canells perquè dos eren vigilants de seguretat, acompanyant-lo d'una fotografia.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha afirmat que col·labora amb Mossos d'Esquadra a la investigació del succés i que ha obert una «informació interna sobre la possible participació de personal de seguretat fora de servei», ha assegurat a Twitter.

L'agressió es va produir presumptament la nit de dimecres a dijous en un passadís de l'estació, quan el jove es dirigia als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i la Guàrdia Urbana va actuar en un inici, segons fonts coneixedores.

Actualment investiguen els fets als Mossos d'Esquadra, han explicat a Europa Press, però no detallen si es tracta d'una agressió homòfoba.

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) no ha pogut contactar encara amb la víctima, però ha obert una actuació d'ofici sobre l'agressió -en comunicació amb l'Ajuntament de Barcelona-, després de la qual el jove va rebre atenció mèdica. En declaracions a Europa Press, fonts del OCH lamenten l'agressió i diuen que, en cas que es confirmi que dos agressors eren vigilants de seguretat, això avala més que mai la seva petició que «cal una major formació» en tots els àmbits, i són necessaris protocols sobre l'agressió.

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ha registrat un total de 91 incidències per LGTBI-fòbia en els primers mesos d'aquest any. Un total de 39 fets han ocorregut a la ciutat de Barcelona, i que de cinc en transports catalans, quatre d'elles es van produir al Metro de la capital catalana.