La sala que ha jutjat el procés independentista al Tribunal Suprem va concedir ahir un permís extraordinari a l'exconseller de la Presidència i diputat suspès de JxCat al Congrés Josep Rull perquè abandoni la presó de Lledoners, en la qual compleix presó preventiva, per acompanyar el seu fill durant una operació a mitjans d'agost. La providència que es va donar a conèixer ahir detalla que el permís s'ha de cenyir exclusivament a la visita a l'hospital el proper 20 d'agost amb sortida i reingrés amb les condicions i horaris que ha sol·licitat el centre penitenciari. Així, Rull sortirà a les 06.30 hores i tornarà quan acabi l'operació a l'hospital infantil.

A més, el tribunal apunta que el centre penitenciari de Lledoners «adoptarà les mesures de seguretat necessàries per al desplaçament a l'hospital, permanència amb custòdia i reintegrament al centre penitenciari».

Avisa també la força policial encarregada, que són els Mossos d'Esquadra, que evitin que la sortida «tingui un altre objecte diferent de l'autoritzat».

La decisió s'adopta arran de l'informe favorable de la Junta de Tractament de la presó de Lledoners i també el de la Fiscalia, favorable a la sortida encara que condicionant-la a l'adopció de mesures de seguretat adequades.

Rull ja ha abandonat la presó amb l'aval del Suprem dues vegades per assistir a les proves diagnòstiques anteriors del menor. Aquestes sortides van ser autoritzades sobre la base del reglament penitenciari, que preveu la sortida de la presó per motius humanitaris, entre els quals la malaltia d'un familiar directe.