El jutjat d'instrucció de guàrdia de Tortosa va decretar el divendres llibertat amb càrrecs per a un home que va segrestar durant més de vint dies una dona a l'interior d'un habitatge. El seu objectiu era casar-se amb ella i així aconseguir formar part de la ciutadania europea. En un comunicat d'ahir, els Mossos d'Esquadra van explicar que el dimecres van detenir l'home, de 31 anys i nacionalitat paquistanesa, després de rebre un avís de l'Europol.

La víctima, que té 42 anys i és de nacionalitat eslovaca, va trucar la policia del seu país per tal d'informar que un home la mantenia reclosa en un habitatge contra la seva pròpia voluntat i va explicar que el raptor pretenia casar-se amb ella dos dies després. Segons la víctima, l'home, de 31 anys i nacionalitat paquistanesa, l'havia amenaçat de mort si intentava demanar ajuda. Els Mossos van rebre un avís de l'Europol el 17 de juliol, el dia que es va produir la detenció. El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Tortosa el 19 de juliol i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Segons exposen els Mossos d'Esquadra, els cossos policials van poder localitzar la víctima perquè la dona els va informar que des del pis on es trobava reclosa podia veure un pont de color vermell sobre un riu, i que a l'habitatge hi havia trobat algun paper amb una adreça de la localitat de Tortosa.

Després d'indagacions policials i una discreta vigilància van poder determinar la ubicació del pis i van detenir el raptor i alliberar la dona, que portava més de vint dies retinguda a l'habitatge sense poder sortir. Durant les poques ocasions que el seu raptor sortia del pis deixava la porta tancada amb clau i no hi havia possibilitat de sortir.

Segons el relat de la víctima, va conèixer l'home a Eslovàquia mitjançant el germà d'ella, i com que els dos havien de viatjar a Espanya per raons de feina van decidir fer-ho junts. Un cop a Tortosa l'home li va revelar els seus plans per tal d'obtenir la condició de ciutadà europeu, a la qual cosa ella s'hi va negar.

La fiscalia no demana presó

Malgrat el relat exposat per part de la víctima, la fiscalia no va demanar presó provisional, i la jutgessa, després de valorar les declaracions d'un testimoni, de la víctima i del detingut, va decretar la seva llibertat.

La causa ha quedat oberta per detenció il·legal, però no per amenaces de mort. El detingut s'ha de presentar setmanalment al jutjat.