Els Mossos d'Esquadra investiguen una suposada violació a un menor per part d'un grup de companys d'institut de Vallirana (Baix Llobregat), que la seva família va denunciar el desembre de l'any passat.

Segons han informat fonts pròximes al cas, la família del menor, que pateix la síndrome d'Asperger, va denunciar davant els Mossos el 17 de desembre passat que el noi havia estat violat per un grup de quatre alumnes de tercer d'ESO, d'entre 14 i 15 anys d'edat.

En la denúncia, que va ser ampliada el gener d'aquest any, els pares del nen també relataven que el menor havia estat objecte d'insults i amenaces per part dels seus companys d'institut de Vallirana, fins que finalment el nen va abandonar el centre el febrer passat.

L'Oficina d'Atenció al Menor dels Mossos d'Esquadra manté oberta la investigació sobre aquesta denúncia per agressió sexual, en col·laboració amb la Fiscalia de Menors.

Els fets van ocórrer al Col·legi del Roser de Vallirana (Baix Llobregat), un centre concertat que ofereix educació infantil, primària i ESO.

Fonts de l'equip directiu del centre educatiu han confirmat que van tenir coneixement de la presumpta agressió el mes de novembre passat del 2018.

A partir d'aquell moment, el centre educatiu ha afirmat que es van aplicar els protocols que estan estipulats en cas d'assetjament escolar i que van posar el cas en coneixement de la Inspecció d'Educació.

Les mateixes fonts han refusat donar més detalls del cas, argumentant que es troba sota secret de sumari, encara que sí han reconegut que seguint els protocols van reforçar les mesures de protecció a la víctima.

Segons ElCaso, que va avançar la notícia, els joves imputats mai van ser expulsats del centre educatiu. Després de declarar davant la Fiscalia de Menors, els van fixar una mesura cautelar: una reunió setmanal amb un representant de Justícia, que analitza la seva evolució.