23 de juliol de 2019
23.07.2019
Diari de Girona

El jutjat dona un termini de dos mesos per a la liquidació d'ICV

La formació política té un deute milionari que ha estat incapaç de superar, a causa dels resultats electorals

22.07.2019 | 23:14
El jutjat dona un termini de dos mesos per a la liquidació d'ICV

El jutjat mercantil número 7 de Barcelona va establir ahir un període de dos mesos per a la liquidació d'ICV, després d'acreditar els pressupostos i declarar el concurs voluntari de creditors de la formació. Així, el jutge constata el deute que els ecosocialistes recullen en els seus comptes i nomena una administradora concursal, perquè vengui els actius del partit.

Concretament, el magistrat autoritza expressament l'administració concursal per accedir a les instal·lacions i documents del concursat, per a l'exercici de les seves funcions. Segons l'acte, s'acorda que «el deutor (ICV) queda intervingut en les seves facultats d'administració i disposició sobre el seu patrimoni».

La formació, que compta amb diverses propietats immobles, va perdre en els últims anys capacitat de generar ingressos, a causa dels resultats electorals.

A més, a principis d'aquest mes, Iniciativa va decidir no continuar renegociant amb les entitats bancàries i declarar la seva insolvència.

Així, el jutge va establir que aquest serà un procediment concursal «ordinari» i també, quedaran extingides les relacions laborals en el si d'ICV.


Extinció de tots els contractes

En aquest sentit, el partit, a més de sol·licitar el concurs, va presentar un expedient d'extinció de contractes «que afecta la totalitat de la plantilla». Aquest informe en concret, el jutge el traslladarà a l'autoritat laboral.

El personal d'ICV va ser comunicat de la situació «irreversible» del partit, dies abans de la decisió de declarar-se en concurs de creditors.


Un deute de 9,2 milions d'euros

L'entitat, hereva de l'històric PSUC i els actuals directius del qual han derivat a l'espai dels Comuns, havia renegociat el seu deute amb els bancs en els últims anys, però els ingressos havien caigut pel descens de càrrecs representatius i ja no podia fer front als seus 9,2 milions d'euros de deute.

Assessorats pel despatx d'advocats Advecon, ICV va presentar el passat 6 de juliol el seu concurs de creditors, que implicarà la venda dels seus 26 locals.

Els actuals dirigents del partit ecosocialista, Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun, van explicar llavors que encara que no hi havia situació tècnica d'insolvència, sí que podria arribar en els següents mesos i es volia evitar la situació de «degradació».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook